Nordic Paper Holding AB byter ägare. Vid en högtidlig signeringsceremoni på Rosenbad träffades representanter från Nordic Paper och Shanying Paper International.
Ett av årets största matevenemang som lockar tusen och åter tusentals besökare varje år förläggs i år utanför Kristinehamn. Dessutom förgylls det av att Svenska Bagarlandslaget som tillsammans med Nordic Paper erbjuder kulinariska upplevelser.
I höstas gick Nordic Paper ut med en budgivningstävling där ett ton arkat bakplåtspapper såldes till högstbjudande. Vinnaren i tävlingen blev Siluett of Sweden, som lade det högsta budet på pappret där hela försäljningssumman skänks till Cancerfonden och deras Rosabandetkampanj. Nu har det så blivit dags att överlämna pallarna med rosa kartonger innehållande arkat Natural Greaseproofpapper.
Onsdag 5 april kommer Sveriges och en av Europas mest kända bagare på besök till Värmland, nämligen Günther Koerffer. Günther har bland annat bakat bröllopstårtor åt kungahuset samt figurerat i Guiness rekordbok efter att ha bakat världens längsta prinsesslängd i samband med Ulricehamns 700-årsjubileum.
Måndag nästa vecka kommer ett 60-tal internationella gäster att besöka LignoCity vid Nordic Paper, Bäckhammars bruk. De vill lära mer om hur testbädden fungerar i praktiken och kommer under dagen bland annat att få träffa representanter från de företag som idag använder testbädden på ett framgångsrikt sätt.
Från och med årsskiftet avsäger sig Jan Runo uppdraget som ordförande för Nordic Paper AB.
Sedan tidigare har Nordic Paper Bäckhammar haft ett PEFC certifikat, numera är koncernens alla fyra bruk PEFC certifierade.
Under måndag och tisdag kommer en delegation med sakkunniga från näringsdepartementet att besöka Värmland för att studera hur olika aktörer i regionen arbetar med skoglig bioekonomi i praktiken.

Budgivningen avgjord

Siluett of Sweden lade slutligen det sista och högsta budet på ett ton arkat Natural Greaseproofpapper som Nordic Paper auktionerat ut och som levereras i specialdesignade rosa kartonger. Hela försäljningsbeloppet skänks nu oavkortat till Cancerfondens Rosabandetkampanj.
Nordic Paper i Säffle har haft mer än 500 skadefria dagar utan frånvaro. Något vi vill uppmärksamma och som ses som unikt inom branschen, om man ser till antal anställda.

Sidor