Vi kan stolt säga att vårt Kraftpapper är ett av marknadens starkaste. Ett resultat av vår avancerade teknologi och det skandinaviska klimatets gynnsamma inverkan på råvaran.

Vid tillverkningen använder vi enbart råvaror av bästa kvalité hämtade från de skandinaviska skogarna, som med sina kalla vintrar och svala somrar gör att träden växer långsamt. Det innebär att råvaran till vårt Kraftpapper har extra starka fibrer, idealiskt för att skapa ett riktigt starkt papper av hög kvalité. Den höga kvalitén är också ett resultat av investeringar i den senaste teknologin i våra toppmoderna anläggningar som ligger i Bäckhammar och Åmotfors.

Råvaran kommer direkt från närliggande skogar, så kallad nyfiber. Vid tillverkningen av pappersmassan använder vi uteslutande certifierad råvara från ved och flis inom max två timmars radie, vilket är gynnsamt för miljön på flera sätt. Det gör också att vi har kontroll över hela produktionscykeln och kan minimera miljöpåverkan. Resultatet är ett Kraftpapper som passar en mängd olika industriella användningsområden, till exempel många olika förpackningar av livsmedel och byggmaterial.

Jakten på det perfekta varumärket

I flera år har vi letat efter det perfekta varumärket till vårt naturliga och starka kraftpapper. Vi har sökt världen över efter inspiration, efter någonting som reflekterar kraften i våra produkter. Till slut landade vi ändå där vi började – i Värmland, Sverige. För här i Värmland, finns det råmaterial och den kunskap som vi behöver till vårt kraftpapper. Dessa två komponenter gör att vi utvecklat ett av världens starkaste kraftpapper. Vi har letat efter ett namn som reflekterar våra värden. Nu har vi hittat det!

Nytt varumärke – samma premium Kraftpapper från Nordic Paper

  • Vi tillverkar ett av världens starkaste Kraftpapper.
  • Vårt papper lämpar sig utmärkt för grafiskt tryck.
  • Vi använder enbart råvaror av bästa kvalité hämtad från närliggande skogar, så kallad nyfiber.
  • Råvaran har extra starka fibrer tack vare att träden vuxit långsamt.
  • Vi producerar pappersmassan i våra egna toppmoderna anläggningar.
  • Vårt papper är framtaget utifrån en miljövänlig process.
  • Vi har möjlighet att leverera papper som är FSC® och PEFC certifierat.
  • Produktionskedjan utgår från ett hållbart arbetssätt.
  • Vi är lyhörda för våra kunders önskemål och har som mål att alltid leverera pålitliga lösningar