Fredag 4 maj kommer Nya Moderaternas riksdagsledamöter Lars Hjälmered samt Christian Holm till Nordic Papers fabrik i Säffle. Där kommer de träffa vd Per Bjurbom, kommunikationschef Marie Stenquist samt fabrikschef Peter Bergkvist, för att bland annat få en inblick i företagsverksamheten.
Måndag 26 februari upptäckte personal på Bäckhammars bruk ett granatliknande föremål. Polis tillkallades och området utrymdes. Innan experter hade säkerställt vad det rörde sig om för föremål spärrade polisen av området där föremålet befann sig.
Claudia Payton, en 19-årig sprintelit med siktet på OS 2020, är Nordic Papers nya samarbetsparner på kraftpapperssidan.
Under torsdagfen den 26 oktober utbröt en brand i torkpartiet på PM1 i Åmotfors. Den direkta brandorsaken är ännu ej kartlagd. De sju personer som fick uppsöka vård för observation efter misstänkta rökskador kunde efter kontroll komma tillbaka till arbetet redan samma dag.
Skog som blir till papper, som blir till tyg. Genom att utnyttja kunskap och kompetens inom klassiska svenska industrier kan trä förädlas till närodlad textil. Det ger nya affärsmöjligheter för den inhemska industrin i Sverige och skapar möjligheter för en hållbarare textilindustri genom en rad innovativa lösningar över branschgränser.
Smaka på Värmland är en jättelik matmässa som i år arrangerades utanför Kristinehamn. Nordic Paper som är en av de största arbetsgivarna i Kristinehamn fanns självklart på plats. Totalt har Nordic Paper fyra olika pappersbruk, samt två olika pappersinriktningar. I Bäckhammar och Åmotfors tillverkas det kraftpapper medan Säffle och Greåkerfabrikerna tillverkar Natural Greaseproofpapper. Något som används vid bakning och matlagning. Av den anledningen samarbetar Nordic Paper bland annat med Svenska Bagarlandslaget och det var tillsammans med dem tillverkning av bakverk skedde på Smaka på Värmlandsmässan. Bakverk som sedan såldes till förmån för Barncancerfonden. Totalt genererade försäljningen 16 000 kronor, men för att få en jämnare summa skänker företaget 20 000 kronor till Barncancerfonden.
Nordic Paper Holding AB byter ägare. Vid en högtidlig signeringsceremoni på Rosenbad träffades representanter från Nordic Paper och Shanying Paper International.
Ett av årets största matevenemang som lockar tusen och åter tusentals besökare varje år förläggs i år utanför Kristinehamn. Dessutom förgylls det av att Svenska Bagarlandslaget som tillsammans med Nordic Paper erbjuder kulinariska upplevelser.
I höstas gick Nordic Paper ut med en budgivningstävling där ett ton arkat bakplåtspapper såldes till högstbjudande. Vinnaren i tävlingen blev Siluett of Sweden, som lade det högsta budet på pappret där hela försäljningssumman skänks till Cancerfonden och deras Rosabandetkampanj. Nu har det så blivit dags att överlämna pallarna med rosa kartonger innehållande arkat Natural Greaseproofpapper.
Onsdag 5 april kommer Sveriges och en av Europas mest kända bagare på besök till Värmland, nämligen Günther Koerffer. Günther har bland annat bakat bröllopstårtor åt kungahuset samt figurerat i Guiness rekordbok efter att ha bakat världens längsta prinsesslängd i samband med Ulricehamns 700-årsjubileum.

Sidor