Svenska Bagarlandslaget besöker återigen Smaka på Värmland. Tack vare ett samarbete med Nordic Paper gästar Fredrik Eiserman och Adam Söderström matfestivalen som årligen lockar tusentals människor. I Nordic Papers monter kommer de bland annat sälja sin egentillverkade surdeg, ge tips om hur man bäst tar hand om den, samt såklart dela med sig av ett smarrigt recept. Surdeg och Nordic Papers egna PFAS-fria bakplåtspapper kommer finnas till försäljning och som vanligt går pengarna oavkortat till Barncancerfonden.

- Vi är oerhört glada över att åter igen delta i Smaka på Värmland som är en riktig matfestival med många härliga lokala producenter. Vårt bidrag är bland annat närproducerat bakplåtspapper, samt att vi så klart tar med oss representanter från våra samarbetspartners Svenska Bagarlandslaget, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör Nordic Paper.

Adam Söderström arbetar till vardags som bagerichef på Bageri Petrus i Stockholm. Han tog hem titeln Svensk Mästare för professionella bagare i Årets Bagare 2014. Han har därefter tävlat i såväl Europakvalet till VM som i Nordiska Mästerskapen.
Fredrik Eiserman är lagets senaste tillskott. Med två andraplatser i Årets Bagare (2017 och 2018) har Fredrik redan mycket tävlingserfarenhet. I helgen som var tog Adam och Fredrik hem en silvermedalj tillsammans med sina lagkamrater i Nordic Bakery Cup, det vill säga Nordiska Mästerskapen för bagare.


- Att komma till Värmland är något vi ser fram mot. Vi är oerhört taggade på att möta folk och dela med oss av vår kunskap. Sedan vi inledde vårt samarbete med Nordic Paper för drygt tre år sedan har vi som proffsbagare fått lära oss oerhört mycket om bakpapper, saker som man borde tänka på, som borde vara självklara, men som ändå kommer som en nyhet för många både i branschen och förmodligen även hemmabagare. Vi bagare är noga med vad för råvaror vi använder, något vi väljer selektivt. Numera väljer vi även bakpapper selektivt. Det ska vara ett papper utan tillsatta fluorkemikalier, alltså utan tillsatta PFAS, säger Adam Söderström.


Adam Söderström och Fredrik Eiserman hittar ni hos Nordic Paper på Smaka på Värmland, där de bland annat kommer ge sina bästa tips om hur du tar hand om din surdeg samt dela med sig av fantastiska recept. De kommer även att prata surdeg på Smaka på Värmlands stora scen.
Smaka på Värmland arrangeras 28-29 september på Gustafsviks herrgårdspark utanför Kristinehamn.