FBK/Löfbergs Arena, Nordic Paper och UMV har inlett ett samarbete i hållbarhetens tecken. Tillsammans hjälps vi åt att fasa ut plast från matförpackningar i Löfbergs Arena.
UMV, med bas i Säffle och Nordic Paper med tre bruk i Värmland, har tillsammans med Löfbergs Arena beslutat sig för att slå ett slag både människor och miljö tillsammans. Med tanke på vad de tre olika aktörerna gör och är bäst på, så var steget till att byta ut plast i matförpackningar på Löfbergs Arena inte så långt.

Nordic Paper står för det miljövänliga pappret, medan UMV står för den fettresistenta barriären som gör att såser, dressingar och fett inte tränger igenom pappret även om maten förblir inslagen i pappret under en längre tid.

-          Det här är bra både för människor och miljö. Vi på Löfbergs Arena arbetar mycket med hållbarhet, precis som våra samarbetspartners. Att göra en sådan här satsning tillsammans med lokala aktörer känns helt rätt, säger Örjan Lindgren, enhetschef för mat och dryck på Löfbergs arena.

Att göra ett värmländskt samarbete från ax till limpa har varit både spännande och roligt. Speciellt som samtliga inblandade parter vid en första anblick inte har så mycket annat gemensamt.

-          Nästa steg är lansering. På nästa hemmamatch, som är i morgon, då FBK möter Luleå går vi all in! All snabbmat som är inslagen i någon form av emballage kommer vara invirad i det här miljövänliga pappret. Syftet, förutom att vi slår ett slag för miljön, hållbarhet och det vi kallar grön urbanisering, är att visa på gemenskap mellan företag baserade i Värmland. Det går utmärkt och är dessutom roligt att jobba utanför sina vanliga områden, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör på Nordic Paper.

Tillsammans har de tre företagen producerat en liten reklamfilm där en av spelarna, Oskar Steen, från FBK medverkar.

UMV Coating Systems är en global leverantör av världsledande bestrykningsteknik för pappers- och kartongindustrin med bas i Säffle.

Nordic Paper är ett pappers- och massabolag med tre produktionsorter i Värmland och en i Greåker Norge. I Säffle tillverkas Natural Greaseproof, som är ett fettresistent, miljövänligt och matcertifierat papper som inte innehåller tillsatta fluorkemikalier (PFAS).
Färjestad Bollklubb grundades 10 november 1932 i Håfströms Kiosk på Färjestadsvägen. Till en början var bandy huvudnumret i klubben, men sedan 1950-talet har det varit ishockey för hela slanten. Spelplats för ishockeyn var till en början på Tingvalla, men man flyttade i slutet av 1950-talet till den nya konstfrusna utomhusrinken på Färjestad. En rink som senare byggdes in och blev Färjestads Ishall. Säsongen 2001-2002 var första säsongen i Löfbergs Arena. Under åren har Färjestad BK varit i 20 SM-finaler och vunnit 9 SM-guld, det senaste 2011.

-          I morgon när det är stormatch kommer vi ha specialpris på hamburgare, just för att vi vill att så många som möjligt ska uppmärksamma det vi gör och så klart det lokala värmländska samarbetet, säger Örjan Lindgren.