Styrkan hos vårt Kraftpapper för säcktillverkning gör att mängden papper i paketeringsprocessen kan minimeras. Tack vare vår flexibla produktionsprocess kan vi dessutom leverera Kraftpapper i en mängd kombinationer utifrån tänjbarhet, styrka och hur mycket luft som ska släppas igenom.

Byggnadsmaterial och kemikalier

Vårt Kraftpapper för säcktillverkning har en perfekt balans av styrka och porositet, perfekt för paketering av till exempel cement eller liknande material i finmald form. Papperet passar även utmärkt som underlag för polyethylene-beläggning när det finns behov av en extra fuktspärr.

Livsmedelsförpackningar

Vårt Kraftpapper för säcktillverkning är certifierat för paketering och lagring av livsmedel. Tack vare en väl avvägd densitet, styrka och elasticitet lämpar det sig utmärkt för tillverkning av säckar för mjöl, socker, ris och potatis.

Världens starkaste säckpapper

T+ är vårt extra hållfasta papper, perfekt för till exempel lastsäkringskuddar. T+ passar när du behöver ett riktigt hållbart papper och ingår i nästan hela vårt sortiment av säckpapper.

TEAQONE – ett flexibelt och starkt Kraftpapper

TEAQONE är ett elastiskt Kraftpapper med en perfekt balanserad tänjbarhet i alla riktningar och speciellt utvecklat för byggindustrin.

Biokraftpapper – bra för miljön, bra för en hållbar produktion

Biokraftpapper är utvecklat speciellt för hantering av avfall från livsmedelshantering. Pappret har perfekta egenskaper för en hållbar kompostering och avfallshantering i så väl hemmaköket som i restaurang- och storköksmiljöer.

MG Kraft

Många av våra kunder runt om i världen har lång erfarenhet av vårt MG Kraftpapper och vet att det är ett pålitligt papper av mycket hög kvalité. MG Kraft finns i standardvikter från 35 till 120 g/m² och med slätt eller med ribbat mönster. Det kan med fördel användas i laminat- och kompositprodukter, till foder, påsar och förpackningar, vid formtillverkning för madrasser eller som maskeringspapper. MG Kraft finns även i honungs- och guldfärgat utförande.

Alla våra produkter inom Kraftpapper är certifierat att användas tillsammans med livsmedel i temperaturer upp till 90 grader. Vårt specialpapper MG OvenKraft är dessutom certifierat för användning i temperaturer upp till 220 grader Celsius.